Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οπαδοί του Φωστήρα στον γειτονικό μας Ταύρο: "Ο Ταυρος κι ο Φωστήρας είναι προσφυγιά / Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά"



Το «εξω οι ναζι από τα γηπεδα» δεν είναι συνθημα, είναι πραγματικοτητα

«Η μπάλα θα παιχτεί με τα κεφάλια των ναζί», «Φασίστες με το αίμα του Πάυλου θα γραφτεί το τέλος σας», «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», «Ούτε στα γήπεδα ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕς ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ – ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ».
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες πανό και συνθήματα που αναρτήθηκαν στα γήπεδα της χώρας αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί. 

Πολλές αντίστοιχες κινήσεις έγιναν και στο εξωτερικό (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Λευκορωσία, Κύπρος κ.α.). 

http://www.eek.gr/index.php/2013-08-09-02-12-57/1937-oi-filathloi-dinoun-tin-apantisi
Τα πέταλα κι οι οργανωμένοι πήραν ξεκάθαρη θέση. Πιο ξεκάθαρη δεν γίνεται: έμπρακτη καταδίκη των νεοναζί και του σύστηματος που τους τρέφει.Καθώς και υπόσχεση «σκούπας» των ελάχιστων θλιβερών εισοδιστών της Χρυσής Αυγής που έχουν απομείνει στις κερκίδες. Τι κι αν έχουν εκλογική άνοδο, τι κι αν τους προβάλουν τα ΜΜΕ, τι κι αν “έγκριτοι” αθλητικογράφοι υποστηρίζουν το αντίθετο: ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ. Κι όχι μόνο δεν χωράνε αλλά πολεμούνται ανοιχτά. Και προς γνώσιν: η αντιφασστική πάλη στην κερκίδα δεν είναι μια μάχη που δίνεται από την οθόνη ενός υπολογιστή...

Οι συνέπειες της κρίσης (και) στο ποδόσφαιρο είναι τεράστιες. Ο κόσμος πια δεν μασάει από τα παραμύθια των προέδρων (βλέπε ευρωπαϊκές πορείες, μεταγραφές και λοιπές μεταξωτές κορδέλες). Ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο απλά γιατί αγαπάει την ομάδα του, ακόμα κι αν ξέρει πως θα παρακολουθήσει τραγικό θέαμα. Η κατάσταση αυτή είναι προφανές πως δημιουργεί ρήγματα στη συνείδηση τα οποία –όπως φαίνεται- βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο πως το μόνο μέρος που όχι μόνο δεν αναρτήθηκε πανό αλλά εξακολουθεί να υπάρχει και σχετικά εδραιωμένη παρουσία φασιστών, είναι στο γήπεδο του καταστροφέα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ισόβιου πρωταθλητή Ολυμπιακού. Της ομάδας με τον πρόεδρο/ εφοπλιστή/ σπόνσορα της Χρυσής Αυγής Μαρινάκη. Προφανώς και δεν τσουβαλιάζουμε όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ούτε ξεχνάμε την ιστορία της κόκκινης φανέλας, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Και διεξάγεται σε μέρη (γήπεδα) μεγάλης λαοσύναξης, κυρίως εργατικών στρωμάτων. Γίνεται καθαρό πια πως την απάντηση στο φασισμό και στα αφεντικά του κόντρα σε «δημοκρατικές» και «νομιμόφρονες» λογικές, θα τη δώσει ο ίδιος ο λαός. Στους δρόμους και στα γήπεδα. Ή και με αντίθετη σειρά. 
γ.-μ.

[αναδημοσίευση από εφημερίδα Νέα Προοπτική, τεύχος 556, 28/9/13]
http://www.eek.gr/index.php/smashfasism/1961-to-ekso-oi-nazi-apo-ta-gipeda-den-einai-synthima-einai-pragmatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια: