Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ! Φωτογραφίες από την πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και η ανακοίνωση που μοιράστηκε.


Δεύτερη πορεία σε 2 βδομάδες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. 

Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου(βλέπε φύλλο Νέας Προοπτικής φύλλο 554, σελίδα 7) http://www.eek.gr/images/pdf_nprooptiki/554/554.pdf

Περίπου 400 εργάτες πορεύτηκαν στους δρόμους της Αθήνας, ανάμεσα τους όχι μόνο εργάτες της ΛΑΡΚΟ και εργοστασίου της Λάρυμνας αλλά και των ορυχείων Καστοριάς, Κοζάνης και Ψαχνών Ευβοίας. Σήμερα 10/9 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του σωματείου στην ΕΣΗΕΑ στις 3μμ.

Σύντροφοι και από τα Πετράλωνα -εργατική συνοικία της φτώχιας και της ανεργίας- βρέθηκαν εκεί και  μοίρασαν την παρακάτω ανακοίνωση:


«Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ, Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας»!
Εργάτες και εργάτριες της ΛΑΡΚΟ ολόκληρη η τοπική κοινωνία απειλείται με αφανισμό. Η κυβέρνηση των κανιβάλων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις εντολές και τις οδηγίες της τρόικας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, σκοπεύει να αρπάξει, να διαλύσει και να ξεπουλήσει την ΛΑΡΚΟ που γνωρίζουμε, απολύοντας μερικούς η όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και χωρίς αποζημιώσεις. Η κυβέρνηση αυτή είναι η ίδια που προκειμένου να κλείσει τις τρύπες στα έσοδα, δεν διστάζει να αποδιοργανώσει ότι υπάρχει από ζωή και παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα, την ίδια στιγμή που μας πουλά, παραμύθια για επενδυτές που έρχονται.
Ο χρόνος τελείωσε, και μαζί του τελείωσαν οι αυταπάτες και οι ψεύτικες υποσχέσεις για εξαιρέσεις που εντέχνως το υπουργείο με την βοήθεια της συνδικαλιστικής ηγεσίας καλλιεργούσαν τόσο καιρό. Ήρθε η ώρα, είναι η στιγμή της μάχης. Κάθε εργάτης πρέπει να σκεφθεί και να απαντήσει σε ερωτήματα που η ίδια η ζωή και η εμπειρία των αγώνων των εργαζομένων έχουν θέσει:
Μπορούμε να αφήσουμε τον αγώνα στα χέρια του ΔΣ του σωματείου; Ενός σωματείου που για χρόνια τώρα είναι συνδικαλιστικό παράρτημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Που μέχρι χθες μας έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Που το μόνο μέλημα του ήταν πως θα διαχωρίσει τους εργάτες, πως «θα βολέψει τους ημέτερους»;
Ποιος παίρνει στα σοβαρά τις απειλές «πως θα χυθεί αίμα αν κλήση η ΛΑΡΚΟ», που ξεστωμούν γραφειοκράτες συνδικαλιστές; Αποτελούν παράσταση για να κερδίσουν χρόνο γιατί ακόμα και μέχρι αυτήν την στιγμή αρνούνται να συγκαλέσουν άμεσα μια συνέλευση για να μιλήσουν «όλοι μαζί» οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ.
Εργάτες και εργάτριες της ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας αυτός έχει αντίπαλο την ίδια την κυβέρνηση των κανιβάλων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Άμεσα 12.500 εργαζόμενοι στο δημόσιο μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη θα έχουν (εμμέσως ή αμέσως) απολυθεί και έως το τέλος του 2015 οι απολυμένοι θα είναι 150.000, ενώ σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν και κάθε δημόσιο αγαθό και επιχείρηση ξεπουλιέται στα αρπακτικά και τα λαμόγια του κεφαλαίου. Οι συλλογικές συμβάσεις, οι  μισθοί, τα  χαράτσια ,οι φόροι,  η ανεργία, ο  αυταρχισμός και κρατική βία συνθέτουν το σκηνικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Με δύο εκατομμύρια ανέργους, ανασφάλιστους και χωρίς καμία προοπτική να εργαστούν με αξιοπρέπεια, ολόκληρη η κοινωνία βυθίζεται στην κόλαση.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων παλεύοντας για την ζωή μας να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση που επιβάλλει την εξουσία των τραπεζιτών και των χρηματιστών καθώς και όποια άλλη σταθεί απέναντι στα συμφέροντά μας. Γι’ αυτό το σκοπό χρειάζεται να σαλπίσουμε γενικό ξεσηκωμό της τάξης οργανώνοντας την Γενική Απεργία με την ανάλογη διάρκεια που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 Εργάτες και εργάτριες της ΛΑΡΚΟ η στιγμή απαιτεί την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης όλων των εργατών που δουλεύουν στις δραστηριότητες της ΛΑΡΚΟ, με σκοπό την ανάληψη της ευθύνης από μέρους των ίδιων των εργατών, του αγώνα που αφορά την ζωή τους. Μόνο οι αποφάσεις μιας τέτοιας συνέλευσης μπορούν να δώσουν το κύρος στο κάλεσμα για αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους (ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, δάσκαλους, καθηγητές, γιατρούς, εφοριακούς, κλπ) που αυτή τη στιγμή σαν και εσάς οδηγούνται σε αναγκαστικούς αγώνες για να υπερασπίσουν το ψωμί των ίδιων και των οικογενειών τους. Μόνο μια τέτοια συνέλευση μπορεί να συσπειρώσει την τοπική κοινωνία δίπλα σας, σαν ενεργώ συμμέτοχο και συμπαραστάτη σε ανοιχτές συνελεύσεις, για να δώσει έναν αγώνα του μεγέθους που οι περιστάσεις καλούν να δώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας.
Χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος, τώρα πρέπει οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα με τους κατοίκους της περιοχής που πλήττονται είδη από τα μέτρα και η θέση τους επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από το κλείσιμο του εργοστασίου. Ετσι λειτουργώντας ανεξάρτητα από την προδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που μας ρίχνει στα δίχτυα της κυβέρνησης με τις σποραδικές και εκτονωτικές 24ωρες, μπορούμε να δημιουργήσουν ένα κέντρο που θα συνδέσει πανελλαδικά όλους τους ακηδεμόνευτους αγώνες που μεμονωμένα ξεσπούν στην προοπτική της κήρυξης από τα κάτω της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.
Μόνο με την ανατροπή αυτή θα μπει φρένο στην καταστροφή, ενώ ταυτόχρονα θα σταλεί μήνυμα για το τι θα περιμένει κάθε διάδοχη κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια ή παρόμοια πολιτική.
Μέσα από μια τέτοια διαδικασία η εργατική τάξη θα αποκτήσει την εμπιστοσύνη στην δύναμή της, θα γίνει ικανή να αναπτύξει και να εξαπλώσει ένα κίνημα εργατών, που με τα δημοκρατικά του συμβούλια θα επιβάλει τον εργατικό έλεγχο και την αυτοδιαχείριση στην παραγωγή, θα μοιράσει τον εργασιακό χρόνο σε όλους, δίνοντας λύση στην ανεργία και την ανασφάλεια, με μισθούς που θα εξασφαλίζουν τις ανάγκες της ζωής στο 2013. 

Ας τους δείξουμε από τι είναι η τάξη μας φτιαγμένη.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Η ΛΑΡΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα






Δεν υπάρχουν σχόλια: