Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πορεία από κατοίκους Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου. Καλούν την Παρασκευή στις 6μμ στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων.Ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, το ΕΕΚ στηρίζει την κινητοποίηση των κατοίκων.

Όπως σε κάθε πόλη, έτσι και στα Πετράλωνα, το ΕΕΚ στηρίζει τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που καλούνται τοπικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μαχαιριές χρυσαυγίτη νεοναζιστή.
Σε πολλές πόλεις οι κινητοποιήσεις καλούνται με συντονισμό μεταξύ πολιτικών οργανώσεων και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων.

η αφίσα των κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου
Στα Πετράλωνα την πρωτοβουλία πήραν κάτοικοι της περιοχής μας. 





















Η κομματική οργάνωση του ΕΕΚ Πετραλώνων, στηρίζει και θα συμμετέχει στην πορεία.








 






Επιπλέον σήμερα το απόγευμα κεντρικά θα συμμετέχουμε στην μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που καλείται από τα Προπύλαια στις 5μμ.

η αφίσα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά










 














Ακολουθεί κείμενο-κάλεσμα του ΕΕΚ:


Η καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση θα είναι η δική μας Εκδίκηση!
Όλοι την Παρασκευή 27/9 στην πορεία από ΗΣΑΠ Πετράλωνα στις 6μμ.
Δεν ήταν η «κακιά στιγμή», μια «παρεξήγηση» για τα ποδοσφαιρικά. Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ήταν μια πολιτική δολοφονία, πλήρως ενταγμένη στη σύγκρουση Επανάστασης-Αντεπανάστασης που έχει ήδη ξεκινήσει. Στόχοι της επίθεσης ήταν όλα όσα εκπροσωπούσε ο Παύλος:

Ήταν εργάτης (στη Ζώνη ως το 2003) αγωνιζόμενος μέσα στο Συνδικάτο Μετάλλου. Ήταν αριστερός. Αντιφασίστας. Πολιτικοποιημένος Hip-Hop καλλιτέχνης, με το ψευδώνυμο Killah P.

«Δολοφόνος του Παρελθόντος» (Killah Past) όπως ο ίδιος διευκρίνιζε. «Δολοφονούσε το Παρελθόν», μεταξύ άλλων «πενθώντας» τους νεκρούς μας, Κάρλο Τζουλιάνι και Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. «Δολοφονούσε το Παρελθόν», για να θεμελιώσει με τους στίχους του στο Παρόν, το όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης και του Μέλλοντος.

Όμως, το «Παρελθόν», αυτό που έρχεται «καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει», τον πρόλαβε, με μια μαχαιριά στη καρδιά και μια «στριφτή» στο στομάχι. Αυτό το ζοφερό «Παρελθόν» έχει όνομα. Λέγεται Φασισμός.

Όσο κι αν ο φυσικός αυτουργός Γιώργος Ρουπακιάς, έχει το τυπικό προφίλ ενός λούμπεν μαχαιροβγάλτη, η Χρυσή Αυγή -της οποίας είναι ενεργότατο μέλος και μισθοδοτούμενος υπάλληλος- δεν είναι απλά μια «εγκληματική συμμορία». Η Χρυσή Αυγή είναι απευθείας όργανο των αφεντικών, χρηματοδοτούμενη από εφοπλιστές κι άλλους καπιταλιστές, προβαλλόμενη σταθερά από αστικά ΜΜΕ, εντεταλμένη να τσακίσει όσους βρίσκονται απέναντι από τα αφεντικά, όπως φάνηκε και με την δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές της Ζώνης, στο Πέραμα. Η Χρυσή Αυγή είναι ένας φασιστικός παρακρατικός βραχίονας, απαραίτητο γρανάζι στους μηχανισμούς ενός κράτους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αποδυναμωμένου λόγω της βαθιάς του κρίσης αλλά κι αποφασισμένου να αναλάβει την πιο σκληρή αντεπαναστατική δράση ενάντια στον επαναστατικό ξεσηκωμό των καταπιεσμένων. «Κράτος-Παρακράτος, δουλεύουνε μαζί», όπως με την εισαγγελική παραπομπή σε δίκη, του σ. Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του EMΠ Κ. Μουτζούρη, μετά από μήνυση των Ναζί, που τελικά τους γύρισε μπούμεραγκ.

Ας μην ξεγελιέται κανείς με τον «αντιφασιστικό πυρετό» που κυρίεψε ΜΜΕ και αστικά κόμματα, μετά την δολοφονία του Παύλου. Η ξαφνική «κατακραυγή» της Χρυσαυγίτικης βίας από πλευράς τους, στο όνομα πάντα της συνταγματικής τάξης, είναι προαναγγελία των σχεδιασμών για το χτύπημα του κινήματος. Ήδη, ο ανεκδιήγητος «Ξένιος» Δένδιας, που δεν καλεί ούτε καν σε ΕΔΕ τους μπάτσους της ΔΙΑΣ που παρακολουθούσαν «διακριτικά» την δολοφονία, σηκώνει το λάβαρο της «αντιφασιστικής» πάλης, ανακοινώνοντας νομοθετική ρύθμιση ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Οι «παπαγάλοι» των media ουρλιάζουν εν χορώ πως η Χρυσή Αυγή πρέπει να βγει εκτός νόμου και να πεταχτεί εκτός Βουλής. Κανείς δεν λέει την αλήθεια: η νομική «απομόνωση» της Χρυσής Αυγής δεν συνιστά εμπόδιο στην υπόγεια πριμοδότησή της για να μπορέσει να κυριαρχήσει στις εξαθλιωμένες μικροαστικές μάζες, βάζοντάς τες στην υπηρεσία του κράτους και του κεφαλαίου. Όσο η Χρυσή Αυγή θα συνεχίζει να κινείται ανενόχλητη στα σκοτάδια, θα χτυπηθούν πρώτα και κύρια οι εργατικές οργανώσεις και συλλογικότητες, στο όνομα της «προστασίας του Πολιτεύματος» κι «ενάντια στη βία». Η (ακρο)δεξιά χείρα του πρωθυπουργού, Χ. Λαζαρίδης, ήδη τοποθέτησε τον… ΣΥΡΙΖΑ, «εκτός συνταγματικού τόξου», ενώ ο τσεκουροφόρος ακροδεξιός Bορίδης θέτει στην ίδια μοίρα και το KKE!

Δεν θα παλέψουμε «μαζί τους» τον Φασισμό. Τις προθέσεις της κυβέρνησης τις είδαμε από την πρώτη στιγμή, πριν καλά-καλά στεγνώσει το αίμα του Παύλου, όταν χτυπήθηκε βάναυσα η μαζικότατη πορεία στο Κερατσίνι, που διαμαρτυρόταν για το ναζιστικό έγκλημα. Τις είδαμε στην αγαστή συνεργασία των ΜΑΤ των Δένδια-Σαμαρά με τους φασίστες, που πέταγαν πέτρες στους διαδηλωτές, καλυμμένοι πίσω από τις αστυνομικές ασπίδες.

Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να στρώνει το έδαφος στον Φασισμό, τόσο πιο βαθιά θα βουτάει τα χέρια της στο αίμα του Παύλου. Κι είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει να το κάνει, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται στριμωγμένη από τον αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό που έχει ξεσπάσει στους καθηγητές και σε όλο το Δημόσιο. Για τα ίδια συμφέροντα και για τη σωτήρια του ίδιου συστήματος μάχονται. Γι’ αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να ανατραπεί, εδώ και τώρα! Να τσακιστεί από το εργατικό κίνημα, με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και Εξέγερση. Να τσακιστούν μαζί της και τα ναζιστικά κοπρόσκυλα, με το μόνο τρόπο που είναι αυτό εφικτό: με σύγκρουση στο δρόμο! Με Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο, με ομάδες αυτοάμυνας και εργατικές πολιτοφυλακές, παλεύοντας για την εξουσία των Εργατικών Συμβουλίων!
φρίκη του Φασισμού δεν είναι ικανή να «διορθώσει» τη σαπίλα του καπιταλισμού!

Θα τους θάψουμε όλους μαζί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, γιατί ερχόμαστε από το Μέλλον με τον καιρό να μας φυσάει πρίμα! 

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα 

Εδώ η ανακοίνωση του ΕΕΚ, αμέσως μετά τη δολοφονία:
http://eekpetralona.blogspot.gr/2013/09/6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: