Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Μαζικότατη συμμετοχή απεργών στη χθεσινή κεντρική διαδήλωση της Δευτέρας 16/9. Με μικρά παρατράγουδα συνεχίζεται σήμερα - δεύτερη μέρα η απεργία και στα σχολεία των Πετραλώνων. Φωτογραφίες της τοπικής παρέμβασης ταξικής συμπαράστασης.


Πάνω από 20 χιλιάδες εργαζόμενων σε απεργία κι άνεργων αλληλέγγυων συγκεντρώθηκαν και πορεύτηκαν χθες, το πρωί της Δευτέρας 16/9 στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδήλωση καλούταν από την ΟΛΜΕ και συμμετείχαν επίσης μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία,  στα Δημόσια Νοσοκομεία,  διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πολλές πολιτικές οργανώσεις στήριξαν την απεργιακή συγκέντρωση ανάμεσα τους και το ΕΕΚ που φώναξε δυνατά "ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ - ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!" 


Σύντροφοι της κομματικής μας οργάνωσης βρέθηκαν πάλι σήμερα στο 9ο Λύκειο επί της Τρώων αλλά και στο 12ο στην οδό Θεσσαλονίκης, μοιράζοντας υλικό στήριξης κι επέκτασης της απεργίας.
Δείτε εδώ:http://konservokouti-oen.blogspot.gr/2013/09/blog-post_16.html 

και εδώ: http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr 
και εδώ: http://www.eek.gr/index.php/concerninglabor/1854-oi-kathigites-apofasisan-mazika-apergia-diarkeias-oloi-ston-agona-mazi-tous-gia-geniki-politiki-apergia-diarkeias

Η χθεσινή σχεδόν ολική συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία εμφανίστηκε ελαφρώς κλονισμένη από ελάχιστους απεργοσπάστες καθηγητές που αποφάσισαν να πάνε κόντρα στην απόφαση των τοπικών ΕΛΜΕ (που επικυρώθηκε κι από την ΟΛΜΕ) για απεργία διαρκείας με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων.

Δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα δήθεν αγανακτισμένων απεργοσπαστών που επιτέθηκαν φραστικά και φανατικά στους παρευρισκόμενους αλληλέγγυους ότι τάχα προσηλυτίζουν τους μαθητές υπέρ της απεργίας. Τους απαντάμε πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο πλευρό των απεργών, προπαγανδίζοντας ανοιχτά πως η μόνη λύση για να ζήσει η εργατική τάξη και τα παιδιά της είναι η οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, είναι η ανατροπή αυτής κι οποιασδήποτε κυβέρνησης της αστικής τάξης, είναι η προλεταριακή Επανάσταση. Η τρομοκρατία που ασκούν σε αγωνιστές μαθητές κι αλληλέγγυους δεν θα περάσει! Δεν θα μας λοβοτημήσουν ένα μάτσο απεργοσπαστών.

Άλλωστε η μεμονωμένη απόφαση των απεργοσπαστών να "διεκδικήσουν" το... "δικαίωμα τους για δουλειά" βαδίζει στα χνάρια της γραμμής της γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ -δηλαδή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των 'από πάνω'- που μας πλασάρουν πως τάχα είναι αγώνας οι 24ωρες απεργίες τουφεκιές. Είναι απόλυτα σεβαστό το γεγονός της οικονομικής ανέχειας πολλών εργαζόμενων καθηγητών-όπως όλου του λαού- αλλά ποιος από αυτούς μπορεί να υποσχεθεί -έστω στον εαυτό του- πως την επάυριο δεν θα βρίσκεται κι ο ίδιος σε διαθεσιμότητα όπως χιλιάδες συνάδελφοι του? Η λύση που προτείνουν είναι η υποταγή, ιστορικά αποτυχημένη και χρεωκοπημένη.


Η απεργία διαρκείας των καθηγητών είναι ένας αγώνας κρίσιμος που έχει ανοίξει μια προοπτική για όλους μας. Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουν οι καθηγητές το υπαρκτό εμπόδιο του μεροκάματου δεν είναι να παρατήσουν τον αγώνα αλλά να στραφούν στο χτίσιμο ανοιχτών απεργιακών επιτροπών που θα συσπειρώσουν μαθητές, γονείς, γείτονες κι όλο το λαό προκειμένου να δημιουργηθεί απεργιακό ταμείο που θα στηρίξει τον αγώνα τους.

Να μετατρέψουμε τα σχολεία σε κέντρα αγώνα για όλους μας, ζωντανούς οργανισμούς της πάλης μας για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ακολουθούν φωτογραφίες της τοπικής παρέμβασης ταξικής συμπαράστασης στην απεργία διαρκείας των καθηγητών:

 
στο 9ο
πανό του ΕΕΚ στο 9ο στα κάγκελα του σχολείου
το πανό της Ε' ΕΛΜΕ στο 9ο
το πανό της 'Ε ΕΛΜΕ στο 12ο
αφισάκι που κολλιέται στα Πετράλωνα για την αναγκαιότητα κατάληψης και μετατροπής των εργασιακών και κοινωνικών χώρων σε κέντρα αγώνα για όλο το λαό σε σύνδεση με την υποστήριξη των υπάρχοντων κατειλημμένων κοινωνικών χώρων
πανό του ΕΕΚ απέναντι από το 12ο στα καγκελα του ΗΣΑΠ


Τέλος θυμίζουμε σε όλους το αυριανό απεργιακό ραντεβού στη διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ. Να δώσουμε ηχηρό παρόν ενάντια στην κυβέρνηση και στη γραφειοκρατία.
http://www.eek.gr/index.php/oldermags/icalrepeat.detail/2013/09/18/2049/151%5C|155/apergiaki-sygkentrosi-propylaia









Δεν υπάρχουν σχόλια: