Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΕΕΚ και φωτογραφίες για την πρώτη μέρα της δίκης: Όλοι στις 8:30 το πρωί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ευχαριστεί τους εκατοντάδες αλληλέγγυους αγωνιστές, που βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για αλληλεγγύη στο ΕΕΚ και στο Γενικό Γραμματέα του Σάββα Μιχαήλ.

Στην πρώτη ημέρα της δίκης, της Χρυσής Αυγής ενάντια στο ΕΕΚ -για αντιφασιστική προκήρυξη του 2009- και στον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη -για τη λειτουργία του Athens Indymedia από τους server του Πολυτεχνείου- χαρακτηρίστηκε, πρώτα απ’ όλα, από την απουσία των δύο πιο προβεβλημένων μηνυτών από πλευράς φασιστών: της υπόδικης για μαχαίρωμα μεταναστών, Σκορδέλη, και του ναζιστή βουλευτή Παναγιώταρου. Χαρακτηρίστηκε, επίσης, από το γεγονός ότι η μέχρι τώρα διαδικασία ανέδειξε τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου, απέναντι και στους δύο κατηγορούμενους. Το γεγονός ότι «ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», δεν είναι «διέγερση σε βιαιοπραγίες», αλλά είναι ένα σύνθημα συνυφασμένο, εδώ και δεκαετίες, με την διεθνή αντιφασιστική πάλη, με την ιστορική εμπειρία του λαού μας, και με το διαχρονικό αίτημα του για κοινωνική δικαιοσύνη, για δικαίωση των αγώνων των καταπιεσμένων ενάντια στους καταπιεστές τους και στα τσιράκια τους που επιβουλεύονται την ελευθερία του.

Η μαζική παρουσία των εκατοντάδων αλληλέγγυων, κυρίως από το χώρο της Αριστεράς και της Αναρχίας, απέδειξε πως τα παραπάνω είναι κοινή συνισταμένη για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. 

Η έδρα διέκοψε τη δίκη λόγω μεγάλης διάρκειας, μεταθέτοντας την συνέχεια της, και την απόφαση, για αύριο, Tετάρτη 4 Σεπτέμβρη, στο (λυόμενο) κτίριο 1.

Κανένας εφησυχασμός. Η αυριανή παρουσία του κινήματος πρέπει να είναι εξίσου δυναμική, να τους δείξουμε για άλλη μια φορά τα δόντια μας.

Όλοι στις 8:30 το πρωί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων! Να αθωωθούν οι Σάββας Μιχαήλ και Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΕπιπλέον φωτογραφίες καθώς και συνεχής ενημέρωση από την πρώτη μέρα της δίκης: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1488439

Δεν υπάρχουν σχόλια: