Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές που δικάστηκαν για τους αγώνες ενάντια στην εμπορευματοποίηση του λόφου Φιλοπάππου! Όλοι την Παρασκευή 18 Οκτώβρη 2013 στις 9 το πρωί στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως στην Αθήνα.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Κ.Ο. Πετραλώνων) στέκεται αλληλέγγυο στους τρεις συντοπίτες μας που εφεσιβάλλουν ενάντια στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του Μαΐου 2013, με ποινή 10 μήνες και 3 χρόνια με αναστολή, για την συμμετοχή τους στους μεγάλους αγώνες της γειτονιάς για να μην εμπορευματοποιηθεί ο λόφος Φιλοπάππου. Η κατηγορία με βάση την οποία καταδικάστηκαν γι’ αυτή τους την στάση ήταν "ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας", στοχοποιώντας τους ως υπαίτιους για τη ρήψη της περίφραξης του Φιλοπάππου.

Η καταδικαστική αυτή απόφαση έδειξε το πολιτικό στίγμα της περιόδου που διανύουμε: ζούμε σε μια περίοδο όπου το χρεοκοπημένο κράτος και η ξεφτισμένη αστική δημοκρατία επιχειρούν να κυριαρχήσουν στις μάζες επιβάλλοντας μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, περιστέλλοντας και τις πιο βασικές ελευθερίες. Η αστική δημοκρατία προσπαθώντας να σταθεροποιηθεί σε μια «ανισόρροπη» συνθήκη, είναι αναγκασμένη να υποσκάπτει το έδαφος κάτω από τα ίδια της τα πόδια και να ακυρώνει βασικούς πυλώνες της, απαγορεύοντας απεργίες κι επιστρατεύοντας απεργούς, κάνοντας παράνομες λήψεις DNA όπως με τους κατοίκους των Σκουριών, προφυλακίζοντας χωρίς χρονικό όριο αγωνιστές, φυλακίζοντας καταληψίες-μαθητές, διώκοντας και καταστέλλοντας με φυσική και νομική βία οποιονδήποτε αγωνίζεται και αντιστέκεται στη καταστροφή της ζωής μας.

Μόνο κάτω από αυτό το πρίσμα μπορούμε να δούμε τον υπερβάλλοντα ζήλο της έδρας στη πρώτη δίκη, που προκειμένου να καταδικάσει τους τρεις συναγωνιστές μας, παρέκαμψε τις κραυγαλέες αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας και τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου. Η απόφαση αυτή συνιστά ένα πολύ επικίνδυνο πολιτικά δικαστικό προηγούμενο, αναγνωρίζοντας ηθική αυτουργία σε πρόσωπα για την εμπλοκή τους σε μαζικούς αγώνες. Η βάση του σκεπτικού ήταν πως οι τρεις κατηγορούμενοι εξωθούσαν «με πειθώ και φορτικότητα» τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους να καταστρέψουν τα κάγκελα του λόφου. Γίνεται ξεκάθαρο πως έτσι ανοίγει μια «φάμπρικα» δικών και καταδικαστικών αποφάσεων, όπου κάθε μεμονωμένος αγωνιστής θα στοχοποιείται και θα τιμωρείται για πράξεις που δεν έχει διαπράξει, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για να του φορτώσουν όλο τον Ποινικό Κώδικα.

Αυτή η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη που καταδικάζει αγωνιστές, είναι η ίδια που επί δεκαετίες κώφευε στην εγκληματική-φασιστική δράση των Ναζί της Χρυσής Αυγής, και τώρα εμφανίζεται σαν το «τιμωρό χέρι» του… «αντιφασίστα» Δένδια. Είναι η ίδια «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη που ετοιμάζεται να παίξει ένα καταλυτικό ρόλο στην εφαρμογή της θεωρίας των δύο άκρων, και μετά το χτύπημα προς τα δεξιά, να χτυπήσει με πολλαπλάσια δύναμη προς τα αριστερά.

Δεν φοβίζουν κανένα! Κινούνται πανικόβλητα, γιατί οι μέρες τους είναι μετρημένες και το γνωρίζουν πιο καλά κι από εμάς. Το τσάκισμα του καπιταλισμού από την επαναστατική κινητοποίηση της εργατικής τάξης κι όλων των καταπιεσμένων, θα καθίσει στο σκαμνί τους σημερινούς κατήγορους.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΕΕΚ ΚΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
eekpetralona.blogspot.gr
 

Επίσης εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση πρωτοβουλίας κατοίκων Πετραλώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: