Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΕΕΚ που μοιράζεται στην περιοχή.

Η κρίση του καπιταλισμού γεννά τέρατα, σηκώνει από το βούρκο ό,τι σάπιο και ανομολόγητο από τα βάθη της ιστορίας στο σήμερα. Το σύστημα της παρακμής ξαναφέρνει τα ζόμπι των κατοχικών γερμανοτσολιάδων που δολοφονούν εργάτες, μετανάστες, αγωνιστές σαν τον Παύλο Φύσσα. Ακριβώς η αποσύνθεση του ιμπεριαλισμού τον κάνει πιο επικίνδυνο από ποτέ: απαντά με το φασισμό, σπέρνοντας τον πόλεμο, ερημώνοντας ολόκληρες χώρες, σκηνοθετεί ροζ επιχειρήσεις Μπαρμπαρόσα, όταν η κατ' επίφαση δημοκρατία δεν καταφεύγει στην ωμή καταστολή.

Για τους εξουσιαστές, τους  χρυσοκάνθαρους γιάπηδες, τους εφοπλιστές και τους όμοιούς τους εμείς περισσεύουμε.
Νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους και δεν διστάζουν να σκορπίσουν τη βαρβαρότητα και την πλανητική καταστροφή. Το διεθνές χρηματιστηριακό παρασιτικό κεφάλαιο, όταν δεν αυγαταίνει μέσα στην άθλια ειρήνη τους, προετοιμάζει φρικαλαίες λύσεις στις οποίες εμείς είμαστε το υλικό για την κιμαδομηχανή τους. Οι ναζιστικές συμμορίες, οι αστυνομίες, οι στρατοί τους είναι τα όργανα με τα οποία προσπαθούν να μας πειθαρχήσουν.

Δεν έχουν πρόβλημα στην υποτιθέμενη ενωμένη Ευρώπη τους να καλλιεργούν το εθνικιστικό μίσος, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις μάζες των εκατομμυρίων που εξαθλιώνει η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία.

Έχουν όμως πρόβλημα όταν εμείς οργανωνόμαστε και διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Όταν συζητάμε, επικοινωνούμε, αντιστεκόμαστε, όταν δεν δεχόμαστε το αδιέξοδο της ανεργίας, του αγριανθρωπισμού, του κενού που μας προτείνουν. Ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι αυτός της αυτοοργάνωσής μας και της επαναστατικής ανατροπής ενός συστήματος που δεν έχει να προσφέρει παρά ανταγωνισμό, κρεματόρια και υποδούλωση.

Πρέπει να σηκωθούμε, να τους τινάξουμε από πάνω μας, εδώ, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Η μόνη τους δύναμη είναι η δικιά μας ατολμία. Τι πιο φυσικό: να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Γι αυτό η οργάνωση του ΕΕΚ Πετραλώνων-Κουκακίου καλεί όλους τους καθηγητές της περιοχής να απεργήσουν στις 12 και στις 19-20 Μάρτη και να χαλάσουν στο δρόμο και στην πράξη τα σχέδια εκτονώσης που εκπονεί η γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ. Μαζί τους όλοι οι μαθητές μπορούν και πρέπει να κατέβουν στον δρόμο του αγώνα.


Δεν έχουμε αυταπάτες πως με τζούφιες 48ωρες θα νικήσουμε. Η εξέγερση της Βοσνίας και οι εξελίξεις στην Ευρώπη δείχνουν πως χρειαζόμαστε εδώ και τώρα ένα διεθνές σχέδιο για να τσακίσουμε τις κυβερνήσεις των μνημονίων. Με αυτό το σκεπτικό η κομματική οργάνωση διοργανώνει στο Κουκάκι εκδήλωση για την εξέλιξη της παγκόσμιας κρίσης στο ευρωπαϊκό επίπεδο και για τους αγώνες της εργατικής τάξης.

“Η εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, είναι η εποχή των επαναστάσεων. Ετοιμαζόμαστε με διεθνιστικούς εργατικούς αγώνες για την εργατική εξουσία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.”
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΡΤΗ
οδός Γενναίου Κολοκοτρώνη 49

(καφενείο Κρίκος),
6  το απόγευμα στο Κουκάκι


οργάνωση ΕΕΚ Πετραλώνων-Κουκακίου
eekpetralona.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: