Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αναβολή για 19 Σεπτέμβρη 2014 πήραν οι χρυσαυγίτες που είχαν μαχαιρώσει το 2008 στο αναρχικό στέκι "Αντίπνοια"

Μπροστά στο πλήθος αλληλέγγυων αντιφασιστών μέσα κι έξω από την δικαστική αίθουσα, οι χρυσαυγίτες σύρθηκαν εντός της, μέσα σε κλίμα οργής των συγκεντρωμένων. 

Οι νεοναζί που δικάζονται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι οι Βασίλης Σιατούνης -υποψήφιος στο παρελθόν με τη Χρυσή Αυγή στο Δήμο Αθήνας- και ο Θανάσης Στράτος. Βρισκόμενοι ήδη προφυλακισμένοι για άλλες εγκληματικές πράξεις, ζήτησαν και πήραν αναβολή της εκδίκασης. 

Η επίθεση που περιελάμβανε καταστροφές στον χώρο και μαχαίρωμα 2 αναρχικών συντρόφων, είχε γίνει από 10 χρυσαυγίτες την ώρα που στο στέκι γινόταν δωρεάν μάθημα ξένης γλώσσας σε μικρά παιδιά.

Δίνοντας την αναβολή, η εισαγγελέας ισχυρίστηκε πως όλοι οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα ίσης μεταχείρισης..

Στο χώρο δεν εμφανίστηκαν ούτε για δείγμα στελέχη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ούτε οποιοσδήποτε φασίστας. Νομίζουν πως απομακρυνόμενοι από τους συλληφθέντες εγκληματίες τους, θα αποσυνδέσουν από τη μνήμη της εργατικής τάξης και του λαού το ποιοί είναι. Εγκαλείπουν τα τσιράκια τους για να σώσουν τα φασιστικά τομάρια τους. Ο λαός δεν ξεχνά! Θα πληρώσουν όλοι τους και αυτό δεν θα το κάνει πράξη κανένα αστικό δικαστήριο, παρά μόνο ο ίδιος ο λαός.

Διαβάστε εδώ το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στα δικαστήρια από την οργάνωση Πετραλώνων-Κουκακίου του ΕΕΚ: http://eekpetralona.blogspot.gr/2014/03/193-9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: