Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Κάτω τα χέρια από το Πάρκο Ρουφ! Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας!



Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στις περιοχές των Πετραλώνων και του Ταύρου, στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων που παλεύουν για τη διάσωση του πάρκου Ρουφ. Ενάντια στα σχέδια της δημοτική αρχής του Καμίνη που προσπαθεί να τσιμεντάρει το χώρο πρασίνου & αναψυχής και να τον μετατρέψει σε πάρκινγκ, οι κάτοικοι έχουν αναπτύξει πολύπλευρες δράσεις υπεράσπισης του πάρκου μέσα από αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις, τοπικές πορείες, συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες.  

Ανάμεσα σε αυτές, την Τετάρτη 17/2/16 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του 3ου Κοινοτικού Διαμερίσματος στα Πετράλωνα. Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν πίσω τα σχέδια κατεδάφισης του πάρκου και μετατροπής του σε πάρκινγκ! 

Η ύπαρξη φασιστών, πόσο μάλλον ‘δημοκρατικά’ εκλεγμένων, εντός του κοινοτικού συμβουλίου είναι η νούμερο 1 πράξη βίας και αποτελεί από μόνη της πρόκληση ενάντια σε έναν λαό που αγωνίζεται και υπερασπίζεται τη ζωή του ενάντια σε μνημόνια, κρατική καταστολή και παρακρατική βία. Ανεξάρτητα από την τακτική και την οργανωτική μέθοδο που επιλέγει κανείς για να συγκρουστεί με την πηγή της βίας, για μας είναι σαφές πως ο φασισμός τσακίζεται. Όποιος καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, θα χρειαστεί άμεσα να απαντήσει στο ερώτημα «τι κάνουμε εφόσον ο Καμίνης στείλει τα ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν τις διαδικασίες κατεδάφισης του πάρκου;». 

Τα ζητήματα υπεράσπισης του πάρκου Ρουφ είναι δεμένα με κάθε ζήτημα ζωής. Και είναι ακριβώς ενάντια στην ίδια τη ζωή που συγκροτούνται οι ναζιστές χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Σαχτζάτ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα και των εκατομμυρίων καταπιεσμένων στα κρεματόρια της ναζιστικής Γερμανίας. Θέλουμε ελεύθερα πάρκα, ανοιχτά για όλη την εργατική τάξη και το φτωχό λαό, τα παιδιά μας, τους τετράποδους φίλους μας. Ανοιχτά για κάθε κάτοικο, μετανάστη ή ντόπιο. Αυτή μας η θέληση, έρχεται αναπόφευκτα σε ευθεία σύγκρουση με κάθε εχθρό της ελευθερίας. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΡΟΥΦ
ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

20/2/16
ΕΕΚ Πετραλώνων-Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: