Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΡΟΥΦ: Συγκέντρωση-Πορεία & επόμενη Συνέλευση Σάββατο 6/2 & Κυριακή 7/2


afisa serafio 6&7-2-2016 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2 12:00
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2 12:00
στο Πάρκο ΡΟΥΦ

Το περίπου 3 στρεμμάτων πάρκο μπροστά από τα γήπεδα του ΡΟΥΦ, επί της οδού Πειραιώς, αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα τόπο ξεκούρασης και περιπάτου για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.
Πριν μερικά χρόνια ο Δήμος Αθήνας με χρηματοδότηση περίπου 1.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ αναβάθμισε το χώρο, φτιάχνοντας μάλιστα και μια πρότυπη παιδική χαρά η πρώτη με πιστοποίηση ISOστην Αθήνα η οποία χρησιμοποιείτο κατά κόρο από τα παιδιά των κάτω Πετραλώνων, του Ρουφ και του Βοτανικού ελλείψη άλλου ελεύθερου χώρου στην περιοχή.
Με πλήρη μυστικότητα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, καταστράφηκε από τη Δημοτική αρχή Καμίνη η Παιδική χαρά, παρόλο που είχε γίνει με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Το πρόσχημα ως είθισται ήταν πως πρόκειται για κάτι προσωρινό, μέχρι να φτιαχτεί το Σεράφειο Κολυμβητήριο.
Όμως στο τελευταίο διαμερισματικό συμβούλιο αποκαλύφθηκε ότι η καταστροφή της παιδικής χαράς έγινε, διότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως υπέργειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης, ενώ έχει εξαγγελθεί ότι για πέντε χρόνια το μεν κολυμβητήριο θα διατίθεται δωρεάν για χρήση στους δημότες, τα δε κτίρια Β1 και Β2 όπως αναφέρονται στα σχέδιαθα στεγάσουν δημοτικά γραφεία, δεν ξεκαθαρίζεται εάν το κολυμβητήριο θα εξακολουθεί να διατίθεται δωρεάν στους δημότες και ποιά θα είναι η μετέπειτα χρήση των λοιπών κτιρίων, μετά το πέρας της πενταετίας.
Στο άκουσμα αυτών των “νέων” η αντίδραση των κατοίκων ήταν άμεση. Το επόμενο κιόλας Σάββατο, πραγματοποιήθηκε μαζική λαϊκή συνέλευση στο χώρο, όπου αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση της περίφραξης συρματόπλεγμα τύπου στρατοπέδου από το πάρκο.
Μετά την απομάκρυνση της περίφραξης και με το πάρκο ξανά ανοιχτό η παρουσία των κατοίκων είναι καθημερινή. Με την παρουσία μας στο χώρο δείχνουμε τι πραγματικά χρειάζονται και θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής. Με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας στις συνελεύσεις και τις δράσεις θα κρατήσουμε το πάρκο ανοιχτό για όλους.
Εμείς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του ΡΟΥΦ, απαιτούμε:
  1. Το πάρκο να παραμείνει ανοιχτό
  2. Την επανατοποθέτηση της Παιδικής χαράς στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρισκόταν η προηγούμενη και τη διατήρηση όλων των χώρων άθλησης γύρω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ.
  3. Την ολοκλήρωση του Σεράφειου κολυμβητηρίου και τη δωρεάν χρήση του από τους Δημότες Αθηναίων, για πάντα.
  4. Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα παραχωρηθούν ποτέ τα κτίρια Β1 και Β2, για εμπορική χρήση.
  5. Την κατασκευή πεζογέφυρας (χρόνιο αίτημα των κατοίκων Πετραλώνων) προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διάσχιση της οδού Πειραιώς από τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται καθηµερινά στο αθλητικό κέντρο του Ρουφ.
Γνωρίζουμε όλοι πως στις γειτονιές μας, όπως και σε καμιά γειτονιά της Αθήνας δεν χρειαζόμαστε άλλα “εμπορικάπολιτιστικά” κέντρα και τα πάρκινγκ τους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι:
Ελεύθερους χώρους (κάποτε τα λέγαμε αλάνες), πάρκα, πεζόδρομους, αθλητικά κέντρα και εγκαταστάσεις, ποδηλατόδρομους, πεζογέφυρες, ασφαλή και ελεύθερα πεζοδρόμια. Χρειαζόμαστε με λίγα λόγια μια πόλη επικεντρωμένη στον άνθρωπο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2 12:00
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2 12:00
στο Πάρκο ΡΟΥΦ

 Πρωτοβουλία Κατοίκων για τη διάσωση του Πάρκου Ρουφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: