Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία για την απόπειρα στοχοποίησης και συκοφάντησης απο την σκουπιδοφυλλάδα "Espresso"

Η Κομματική Οργάνωση Πετραλώνων του ΕΕΚ, καταγγέλλει τη ρυπαρή φυλλάδα “Espresso”, για την απόπειρα στοχοποίησης και συκοφάντησης της κινηματικής δραστηριότητας στην γειτονιά των Πετραλώνων γενικά, και του ΕΕΚ ειδικότερα.

Σε ένα λιβελογράφημα της 8/12/2014, που σε ορολογία κι αισθητική ανταγωνίζεται τον «Στόχο» και την «Χρυσή Αυγή», στοχοποιεί την κατάληψη του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», στη γέφυρα του Πουλόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του τεράστιου κύματος αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, απεργού πείνας για 31 ημέρες.

Χαρακτηρίζεται ως «στρατηγείο αναρχικών που καίνε την Αθήνα», για καταληψίες που «έβαζαν και έβγαζαν προμήθειες» και άλλα πολλά το ίδιο και περισσότερο φαιδρά.

Για να ολοκληρωθεί το «αριστούργημα», ο συντάκτης προχωρά σε μια επίδειξη ασχετοσύνης, κατατάσσοντας το ΕΕΚ στον αναρχικό χώρο: “Ως γνωστόν, στα Πετράλωνα υπάρχουν οι σημαντικότερες εστίες αναρχικών, κάτι που απροκάλυπτα αναφέρεται στο indymedia: «Η οργάνωση του ΕΕΚ Πετραλώνων στηρίζει με κάθε δύναμή της όλες τις συλλογικές και τις μαχητικές πρωτοβουλίες συμπαράστασης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.”

Aφενός, πρέπει να τονιστεί πως αυτό που πραγματικά ενόχλησε τον συντάκτη, είναι το τεράστιο πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό -μέρος του οποίου αποτελεί και η κατάληψη «Μελίνα»- που οδήγησε τελικά στην αναδίπλωση της κυβέρνησης και στη νίκη του συντρόφου.

Αφετέρου, σαν ΕΕΚ Πετραλώνων, ας τον πληροφορήσουμε πως, αν και όχι αναρχικοί αλλά Τροτσκιστές, είναι τιμή μας που πήραμε μέρος στο κίνημα υπέρ του Νίκου Ρωμανού. Βρεθήκαμε και στηρίξαμε την κατάληψη «Μελίνα» και άλλες τοπικές  πρωτοβουλίες, δίπλα-δίπλα με συντρόφους αναρχικούς, παλεύοντας για τους ίδιους σκοπούς. Το κυνήγι μαγισσών που θέλει να επιβάλλει η Ασφάλεια και τα τσιράκια της, δεν μας αγγίζει.

Αλλά η φυλλάδα Espresso δεν είναι απλά «ένοχη» για κιτρινισμό, κουτσομπολιό και κακή ποιότητα. Το ποιόν της είναι γνωστό, όπως και οι βρώμικες διασυνδέσεις της. Δεν ξεχνάμε την συκοφαντία κατά του μακαρίτη σ. Παναγιώτη Βήχου. Η Espresso, τότε, με συκοφαντικά πρωτοσέλιδα κατά του συντρόφου, προετοίμασε την έφοδο στο σπίτι του από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ακριβώς την ίδια περίοδο, «όλως τυχαίως», ο σύντροφος ήταν στα δικαστήρια με την αστυνομία, γιατί μέσα από τις στήλες της Νέας Προοπτικής, εφημερίδας του ΕΕΚ, είχε αποκαλύψει κύκλωμα σωματεμπορίας στη Σαντορίνη, με την εμπλοκή του τοπικού αστυνομικού διευθυντή.

Ο σύντροφος τότε δικαιώθηκε πανηγυρικά αν και μετά από μεγάλη ταλαιπωρία. Η Espresso, όμως, φαίνεται πως δεν άλλαξε ούτε πρακτικές, ούτε και διασυνδέσεις…

Ας τους πληροφορήσουμε, λοιπόν, και τους ανώνυμους συντάκτες, και τους εντολοδότες τους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, πως δεν μας φοβίζουν. Οι πρόσφατοι αγώνες δείχνουν πως «στον δρόμο του Δεκέμβρη βαδίζουμε ξανά», και το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, θα το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.


10.12.2014
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Κ.Ο. ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: