Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΘΗΣΕΙΟ: Κατάληψη του πολιτιστικού κέντρου "Μελίνα" σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Μεταμεσονύκτια πορεία στην περιοχή.

Σε κατάληψη του πολιτιστικού κέντρου "Μελίνα" προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββατου 6 Δεκέμβρη, ημέρα της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αναρχικοί/ες σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Όπως αναφέρεται "Η κατάληψη συνεχίζεται κανονικά και θα παραμείνει ανοιχτή ως κέντρο αγώνα, τοσο για να υποδεχτεί κόσμο μετά το πέρας της σημερινής πορείας, όσο και για την προετοιμασία της συμμετοχής μας στην αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18:00."[https://athens.indymedia.org/post/1536105/]

Η οργάνωση του ΕΕΚ Πετραλώνων στηρίζει με κάθε της δύναμη, όλες τις συλλογικές και μαχητικές πρωτοβουλίες συμπαράστασης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Στεκόμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση, μα πάνω απ'όλα το δικαίωμα στην εξέγερση, ενός λαού που η ζωή του καταστρέφεται από το κράτος και τις κυβερνήσεις των αφεντικών.


Στις 12μιση μετά τα μεσάνυκτα πραγματοποιήθηκε πορεία αρκετών αγωνιστών με παλμό και πάθος. Η πορεία βγήκε στην οδό Πειραιώς και κινήθηκε στις περιοχές του Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Γκαζίου και επέστρεψε προς Πετράλωνα-Θησείο. 







Κυριάρχησαν τα συνθήματα:

-Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ / ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ / ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ
-ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΥΧΤΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ / ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ

-ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΕ / ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ

Σήμερα Κυριακή στις 14:00 καλείται ανοιχτή συνέλευση στο κατειλλημένο δημοτικό πολιτιστικό κέντρο.

Διαβάστε το κείμενο που έχει εκδώσει αρχικά η κατάληψη: https://athens.indymedia.org/post/1536054/

Δεν υπάρχουν σχόλια: