Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγαλειώδης η κινητοποίηση της άνεργης κι εργαζόμενης εργατικής τάξης στο Κερατσίνι, μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Φωτο+Βιντεο

Μεγαλειώδης η κινητοποίηση της άνεργης κι εργαζόμενης εργατικής τάξης στο Κερατσίνι, μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα  από μαχαίρι χρυσαυγίτη.
Πάνω από 25 χιλιάδες διαδήλωσαν δυναμικά ενάντια στο φασισμό, πράγμα που ανάγκασε το αστικό κράτος να εφαρμόσει χυδαία καταστολή στην μαζικότατη αντιφασιστική πορεία.
Χιλιάδες κρατικές δυνάμεις καταστολής προστάτευσαν φανερά ελάχιστους ναζιστές της Χρυσής Αυγής που εφορμούσαν πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ, πετώντας πέτρες στους διαδηλωτές. Από την διακριτική επίβλεψη της δολοφονίας του Παύλου στην ξώφθαλμη προστασία των παρακρατικών δολοφόνων, όπως φαίνεται καθαρά και στο παρακάτω βίντεο:

 
Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε σχετικά νωρίς ακολουθούμενη από δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι έφτασε την πλατεία Λαού στα Ταμπούρια όπου στο μεταξύ συγκεντρώνονταν πολλοί διαδηλωτές . Η υπόλοιπη πορεία που είχε στόχο να περάσει οπωσδήποτε από το τοπικό Α.Τ. κι έπειτα να καταλήξει στην πλατεία Λαού, χτυπήθηκε άγρια και δεν της επιτράπηκε να ολοκληρώσει τη διαδρομή. Το ΕΕΚ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, παρά τις συνεχείς επιθέσεις των μπάτσων ενάντια σε όλους τους διαδηλωτές. Και οι 2 πορείες συγκέντρωναν πάνω απο 10 χιλιάδες διαδηλωτές η κάθε μια. Κομμάτι διαδηλωτών κινήθηκε προς τη Νίκαια, στα τοπικά γραφεία της ΧΑ.

Όλες οι πορείες χαρακτηρίστηκαν από παλμό, δυναμισμό και ταξική οργή ενάντια στους φασίστες και στο κράτος που τους περιθάλπτει.







Καθώς η φόλα περί απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής φουντώνει τις συζητήσεις ακόμη και μέσα στην Αριστερά, θυμίζουμε πως
οποιαδήποτε "απαγόρευση" είναι δεδομένο πως θα γίνει για να εφαρμοστεί σε βάρος των οργανώσεων της εργατικής τάξης. Αυτός είναι ο λόγος που στρώνουν τη θεωρία των «δύο άκρων» και που καθόλου τυχαία πάει πακέτο με τις προτάσεις περί "απαγόρευσης".
Αναδημοσίευουμε 2 κείμενα του Τρότσκι σχετικά με το βοναπαρτισμό, την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και το φασισμό:

http://ergatis.wordpress.com/2012/03/29/%CE%B2%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην πορεία διαμαρτυρίας στο Κερατσίνι έγινε επίθεση της δίας με μηχανάκι και μάλιστα ένας από αυτούς ήρθε πάνω μου με φορά ανεβαίνοντας και το πεζοδρόμιο και με χτύπησε.το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσω άσχημα στο αριστερό πόδι και έφθασα με μεγάλη δυσκολία στα μπλοκ όπου μου παρασχέθηκαν οι πρωτες βοήθειες