Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ / ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. Ολοκληρώθηκε η πορεία στα Πετράλωνα. (φωτό)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πορεία που διοργανώθηκε από κατοίκους της περιοχής. Πρν 8 μήνες οι φασίστες δολοφόνησαν τον Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα και πριν λίγες μέρες τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Οι φασίστες δολοφονούν εργάτες: είτε μετανάστες είτε ντόπιους. Υπερψηφίζουν τα μέτρα της τρόικα και υπηρετούν τα συμφέροντα κεφαλαίου κι εφοπλιστών. Να τσακίσουμε τα αφεντικά, το κράτος και τους φασίστες τους. Να τσακίσουμε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής! Το μήνυμα των κατοίκων ήταν σαφές.

Η συγκέντρωση έγινε στον ηλεκτρικό των Πετραλώνων, όπου στήθηκε ανοιχτή μικροφωνική, διαβάστηκαν κείμενα πολιτικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων, στεκιών και αντιφασιστών/τριών. Στις 7μιση ξεκίνησε η πορεία 400+ περίπου διαδηλωτών. Κινήθηκε στα Κάτω Πετράλωνα, πέρασε και στάθηκε λίγα λεπτά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Λουκμάν και κατέληξε στην πλατεία Μερκούρη στις 9μιση περιπου.

Η πορεία αναγκάστηκε να κάνει ολιγόλεπτη στάση εκτός προγράμματος, καθώς παρενοχλήθηκε στην οδό Ηούς από κραυγάζων φασίστα. Ο φασίστας δήλωσε παλιόφιλος των ταγματασφαλιτών του Μελιγαλά κι οι διαδηλωτές προσβλήθηκαν έντονα από την παρουσία του.

Η κομματική οργάνωση του ΕΕΚ Πετραλώνων στήριξε την πορεία και φώναξε μαζί με όλους 
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.


Εδω το κάλεσμα κλπ: http://eekpetralona.blogspot.gr/2013/09/6_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: