Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Σήμερα Πρωτομαγιά η Κονίστρα άνοιξε το μεσημέρι από τους κατοίκους των Πετραλώνων!




Η Κονίστρα είναι ένας καταπράσινος χώρος με παιδική χαρά και γηπεδάκια. Λειτουργεί από το 1923 και είχε παραχωρηθεί στο Συμβούλιο Ελληνίδων από το υπουργείο Γεωργίας για να χρησιμοποιηθεί για τα παιδιά της τότε προσφυγικής συνοικίας.
 Γενιές και γενιές πέρασαν από αυτόν τον χώρο. Η λειτουργία της Κονίστρας σήμερα έχει ανασταλεί λόγω θανάτου του φύλακα και για λόγους "ασφαλείας".
Στην πραγματικότητα το Συμβούλιο Ελληνίδων επιδιώκει να νοικιάσει τον χώρο σε ιδιώτες, ενώ ο Δήμος της Αθήνας που τον φρόντιζε τόσα χρόνια, παρά την ομόφωνη απόφαση ότι θέλει να κρατήσει τον χώρο ανοικτό στο κοινό, δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. Έτσι τα 8 αυτά καταπράσινα στρέμματα κινδυνεύουν να χαθούν, να περάσουν σε ιδιώτες που μπορούν να αλλάξουν τις χρήσεις τους ακόμα και να χτίσουν σε σημεία.
Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί! Οι μέρες είναι κρίσιμες και η κινητοποίηση τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και άλλων πολιτών της Αθήνας απαραίτητη.
Αυτή την Πρωτομαγιά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας «Ανδρέας Κάλβος» του Θησείου πήρε την πρωτοβουλία και καλεί τη γειτονιά στη 1 μμ μετά τις συγκεντρώσεις να ανοίξει τον χώρο.
Εκεί θα υπάρξει και ενημέρωση για τη μέχρι τώρα κατάσταση καθώς και αποφάσεις για το κρίσιμο επόμενο διάστημα. Ας είμαστε όσοι και όσες μπορούμε εκεί και να απολαύσουμε το χώρο αλλά και να διεκδικήσουμε να μη χαθεί ο χώρος αυτό μετά από 92 χρόνια ανοιχτής λειτουργίας.
«1 Μάη 2015, 1μμ ανοίγουμε και πάλι την Κονίστρα!» δηλώνουν οι κάτοικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: