Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σύντομη εμφάνιση χρυσαυγιτών στην περιοχή των Πετραλώνων. Εκδιώχθηκαν κακήν κακώς.

Χθες Τετάρτη 7 του Μάη, αγέλη χρυσαυγιτών προσπάθησε να διανείμει προεκλογικό υλικό σε κεντρική περιοχή των Κ.Πετραλώνων.
Τις προηγούμενες μέρες είχε προσπαθήσει να τοποθετήσει αντίστοιχα φυλλάδια σε αμάξια στις γειτονιές, το οποίο αφαιρούνταν αυθόρμητα από αντιφασίστες.
Χθες όμως, δεν εντοπίστηκε μόνο το υλικό αλλά και η πηγή του.
 

Κι όπως πετάχτηκαν στα σκουπίδια τα χρυσαυγίτικα φυλλάδια, έτσι πετάχτηκαν κι οι χρυσαυγίτες μέσα στο πρώτο βαγόνι του ΗΣΑΠ από παρέα αντιφασιστών που τους έδιωξε πυξ λαξ από την γειτονιά.
Οι τοπ
ικές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, έτρεξαν σε στήριξη των χρυσαυγιτών χωρίς να προλάβουν να τους σώσουν. Για να μην μείνουν με άδεια χέρια, προχώρησαν σε μια εκδικητική, αναίτια κι άσχετη προσαγωγή. Ο προσαχθέντας αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά.

Η παραπέουσα κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αφού υλοποίησε όλα τα κανιβαλικά αντεργατικά μέτρα μνημονιακής σφραγίδας, αφού απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αφού ιδωτικοποίησε πλήθος δημόσιων αγαθών και κατέστρεψε κάθε ίχνος κοινωνικής πρόνοιας, επιστρατεύει στο πλαίσιο του κράτους έκτακτης ανάγκης, τις φασιστικές του συμμορίες.
Την ίδια στιγμή, τα συνεχώς εξελισσόμενα γεγονότα στην Ουκρανία αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει καιρός για ταλαντεύσεις και υπεκφυγές, συμβιβασμούς και αυταπάτες. Οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι, όλα τα θύματα της καπιταλιστικής σκλαβιάς, είμαστε υποχρεωμένοι να τσακίσουμε κάθε είδους ναζιστικό απολειφάδι και τους κρατικούς του προστάτες, για να ανοίξουμε το δρόμο στη ζωή μας.
Αυτό αποδεικνύουν και οι αντιφασιστικές δράσεις στο Ελληνικό και στη Γλυφάδα.


Για να διασφαλίσουμε τη ζωή μας χρειαζόμαστε απαλλοτρίωση των ολιγαρχών κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς καμιά αποζημίωση. Χρειαζόμαστε εδώ και τώρα, αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε μια πραγματική σοσιαλιστική βάση, χωρίς αφεντικά και γρφειοκράτες.

Στο δρόμο του προλεταριακού διεθνισμού, με πρόγραμμα και οργανωμένο σχέδιο δράσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: