Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

13/1/2017, 6μμ, πλ. Μερκούρη: Όλες και όλοι την αντιφασιστική πορεία μνήμης και αγώνα που διοργανώνεται 4 χρόνια από τη ναζιστική δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν

17 Ιανουαρίου 2013. Ο νεαρός μετανάστης εργάτης Σ. Λουκμάν, από το Πακιστάν, δολοφονείται στη λαϊκή γειτονιά των Πετραλώνων, από τα μαχαίρια δύο φασιστών, κι ενώ πήγαινε ξημερώματα με το ποδήλατο στη δουλειά του. Μετά τον αντιφασιστικό, λαϊκό ξεσηκωμό που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, βρίσκονται στη φυλακή με ισόβια κάθειρξη.

Καμιά απόφαση αστικού δικαστηρίου, όχι μόνο δεν μπορεί να φέρει κανέναν τους πίσω, αλλά ούτε και να σταματήσει την φασιστική βία και τις δολοφονίες ενάντια σε μετανάστες, νεολαίους, κομμουνιστές κι αναρχικούς αγωνιστές. Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να συντρίψει τον φασισμό, το αγαπημένο παιδί ενός συστήματος που βουλιάζει στη παρακμή!

Καμιά ανοχή σε όσους πουλάνε φούμαρα στο λαό και στην εργατική τάξη περί δημοκρατικοποίησης του κρατικού μηχανισμού, περί ξεκαθαρίσματος της φασιστικής σαπίλας με «δημοκρατικούς όρους» και με ημίμετρα. Το μόνο όπλο μας ενάντια σε ένα σύστημα που σαπίζει, και γι’ αυτό γίνεται επικίνδυνο επιστρατεύοντας όλα του τα όπλα, είναι η εργατική-λαϊκή αυτοοργάνωση, η συγκρότηση των απαραίτητων οργάνων για την αυτοάμυνα του κινήματος από την κρατική-παρακρατική βία, για την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας.

Η αντιφασιστική πάλη μπορεί να είναι μονάχα πάλη ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο. Πάλη για το τσάκισμα του κρατικού χοιροστασίου, για το χτίσιμο της Εργατικής Εξουσίας και του Σοσιαλισμού! Πάλη διεθνιστική, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο! Για μια κόκκινη Ευρώπη των εργατών, χωρίς φασίστες, μπάτσους, αφεντικά και γραφειοκράτες!

Το ΕΕΚ Πετραλώνων στηρίζει και καλεί στην συγκέντρωση μνήμης και αγώνα
που διοργανώνεται 4 χρόνια από τη ναζιστική δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. 
Θα εκδικηθούμε για κάθε δολοφονία ταξικού αδερφού μας!

Όλες και όλοι την αντιφασιστική πορεία, 13/1/2017, 6μμ, πλ. Μερκούρη


ΕΕΚ Πετραλώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: