Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αποχαιρετιστήριο στον σύντροφο Γιάννη Γιαννατσή και φωτογραφίες από την κηδεία.



Ο αποχαιρετισμός της κομματικής οργάνωσης του ΕΕΚ στα Πετράλωνα, στην γειτονιά που ο σύντροφος Γιάννης έζησε και δρούσε όλα αυτά τα χρόνια: 

Σφοι και φίλοι, για εμάς το κενό είναι πολύ παραπάνω από δυσαναπλήρωτο. Η κομματική μας οργάνωση ορφανεύει, χάνει τον φυσικό της ηγέτη. Ορφανεύει από έναν άνθρωπο που παθιάστηκε με την υπόθεση της επανάστασης και της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης κι αυτό το έκανε σε κάθε πτυχή της εξαιρετικά πολύπλευρης πολιτικής του σκέψης και δράσης. Χάνουμε έναν επαναστάτη κομμουνιστή, έναν τροτσκιστή από τους λίγους, που πάλεψε με νύχια και με δόντια για ο,τιδήποτε συνιστά αυτό που λέμε ζωή. Έναν αδογμάτιστο αγωνιστή που δεν υπέτασσε την πολιτική του σκέψη -αυτή έμενε διαρκώς ελεύθερη- αλλά που πειθαρχούσε μέχρι τέλους στην πολιτική δράση, χάνουμε έναν σωστό μπολσεβίκο. 

Ήταν ένας σύντροφος που κατάφερνε να ξετρυπώνει τη συνολική διάσταση ακόμη και μέσα στο φαινομενικά πιο ασήμαντο ζήτημα. Ήταν ένας άνθρωπος που έδινε χώρο στη νέα γενιά να εκφραστεί και να πάρει πρωτοβουλίες, όχι άκριτα αλλά εμπνεόμενη και καθοδηγούμενη από την τεράστια εμπειρία του. Εμπνεόμενη ακόμη από το ήθος ενός μαχητή που κατάφερνε να συμφιλιώνει τις προσωπικές επιλογές ζωής με το πολιτικό κριτήριο ενός αληθινού επαναστάτη. Που μέσα από την επαναστατική θεωρία ανακάλυπτε απάτητους δρόμους επαναστατικής πράξης. 

Σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, ο σφος Γιάννης Γιαννατσής ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και της πολιτικής μας δράσης. Αποχαιρετάμε τον σύντροφό μας με την καρδιά μας να καίει. Κρατάμε –όπως κι εκείνος θα ήθελε-  το μυαλό μας καθαρό, τη γροθιά μας ψηλά, τη σημαία μας κατακόκκινη. 

Σύντροφε Γιάννη, είσαι κομμάτι της επανάστασης! Θα είσαι διαρκώς κοντά μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια: