Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Όχι στους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών της Γερμανίας, της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Στον ωμό εκβιασμό  και την οικονομική τρομοκρατία της Γερμανίας και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Eυρώπης των διεθνών τοκογλύφων, η εργατική τάξη και ο λαός της Eλλάδας και όλοι οι λαοί της Eυρώπης πρέπει να απαντήσει με την άμεση και χωρίς περιστροφές μονομερή ΔIAΓPAΦH TOY XPEOYΣ, την κατάργηση των Mνημονίων και των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Aυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για να αποφευχθεί η καταστροφή του εργαζόμενου λαού.
Tο δεύτερο βήμα πρέπει να είναι η εθκικοποίηση χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο του τραπεζικού συστήματος – που η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός έχει χρυσοπληρώσει και που στην πραγματικότητα πρέπει να του ανήκουν… Διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας είναι η βάση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αποτίναξη της λιτότητας και την αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας. Aυτό είναι το κύριο ζήτημα που πρέπει άμεσα και αποφασιστικά να αντιμετωπιστεί. H επιβίωση του εργαζόμενου λαού και η αξιοπρέπεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ελεημοσύνη αλλά με εξασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά…

Tο ΕΕΚ, χωρίς να δίνει καμιά πολιτική, “κριτική” στήριξη στην κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον απεχθή εθνικιστή Kαμμένο των ΑΝΕΛ αλλά και χωρίς σεχταρισμούς απέναντι στο μεγάλο τμήμα του λαού που ψήφισε και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, παλεύει ενάντια στα τελεσίγραφα και τους ωμούς εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών της Γερμανίας και της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των διεθνών καπιτα-ληστών για την επαναστατική ρήξη μαζί τους και άμεση μονομερή διαγραφή του χρέους!



Η ρήξη με την Ε.Ε. πρέπει να συνοδεύεται από ένα διεθνιστικό κάλεσμα αλληλεγγύης και εξέγερσης στα ταξικά μας αδέρφια, την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους μετανάστες, κι όλους τους απόκληρους σε όλη την περιοχή, στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, βάζοντας φωτιά στη συσσωρευμένη οργή τους, ενοποιώντας όλους τους αγώνες κατά των εχθρών των λαών, για την σοσιαλιστική ενοποίηση της ηπείρου από τη Λισαβώνα ως το Βλαδιβοστόκ. Η μόνη οδός σωτηρίας είναι ο προλεταριακός διεθνισμός στην πράξη ενάντια στις άρχουσες τάξεις, ενάντια στο εθνικιστικό αλληλοφάγωμα των από κάτω για το χατήρι των επάνω!

Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο! Έλεγχος ενάντια στη φυγή κεφαλαίων! Δήμευση της περιουσίας των μεγαλοκαρχαριών, απαλλοτρίωση των απαλλοτριωτών μας, η παραγωγή στα χέρια των άμεσων παραγωγών! Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο κι εργατική διαχείριση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης, δημοκρατικά επεξεργασμένο από τα όργανα του εργατικού-λαϊκού κινήματος για να αντιμετωπιστούν οι οξύτατες κοινωνικές ανάγκες!
    
Για να μην ποδοπατηθούν βάναυσα οι ελπίδες, πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στην ανάπτυξη ενός μαζικού πολιτικού-διεκδικητικού κινήματος των εργαζομένων και των ανέργων που θα απαιτήσει να πάρει ο λαός πίσω όλα τα κλεμμένα, την ίδια την ζωή του.
Να σφυρηλατήσουμε ένα ισχυρό Ενιαίο Μέτωπο των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, των κοινωνικών κινημάτων, όλης της Αριστεράς και της αναρχίας, χωρίς αποκλεισμούς, οικοδομώντας Επιτροπές Δράσης και άλλες μορφές αυτο-οργάνωσης, άμεσης δημοκρατίας και πρακτικής παρέμβασης.
Να τσακίσουμε τους φασίστες στους δρόμους και κάθε γειτονιά με μαζική δράση και Ομάδες Αυτοάμυνας.
Πάνω απ’ όλα να οργανώσουμε  πρωτοπόρα τμήματα της εργατικής τάξης και της νέας γενιάς σε ένα επαναστατικό Κόμμα μάχης, αντιγραφειοκρατικό και πειθαρχημένο, εκπαιδευμένο στον επαναστατικό, αδογμάτιστο, ελευθεριακό Μαρξισμό και τις ιστορικές επαναστατικές-χειραφετητικές εμπειρίες κι αναζητήσεις  όπου γης, προσηλωμένο στο σκοπό της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης και του πανανθρώπινου ελευθεριακού κομμουνισμού.




ΕΕΚ
10/2/15

Δεν υπάρχουν σχόλια: